خواص روغن نارگیل

خواص روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی از معدود خوراکی‌هایی است که می‌توان آن را در دسته سوپرفودها قرار داد. سوپرفود یا ابر غذا به آن دسته از مواد غذایی گفته می‌شود که تاثیر زیاد روی سلامتی مصرف کننده دارند. ترکیب منحصربه‌فرد اسید‌های چرب روغن نارگیل می‌تواند تاثیر مثبتی روی سلامتی شما داشته باشد.

خواص روغن نارگیل خوراکی شامل کمک به لاغری، عملکرد بهتر مغز و فواید شگفت‌انگیز متعدد دیگر است. حتی بدون مصرف خوراکی هم می‌توان از فواید روغن نارگیل برای پوست و مو بهره‌مند شد. خواص روغن نارگیل برای پوست و مو کمتر از خواص خوارکی آن نیست. در اینجا ۱۰ خاصیت روغن نارگیل را معرفی می‌کنیم که از نظر علمی ثابت شده‌اند.
روغن نارگیل سرشار از چربی‌های اشباع سالمی است که تاثیر آن‌ها با اکثر چربی‌های موجود در رژیم غذایی شما تفاوت دارد.

 

این چربی‌ها می‌توانند چربی‌سوزی را افزایش دهند و انرژی بدن و مغز شما را به سرعت تامین کنند. این چربی‌ها همچنین می‌توانند میزان کلسترول خوب (HDL Cholesterol) را در خون افزایش دهند که تاثیر آن در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ثابت شده است.

اکثر چربی‌های موجود در رژیم غذایی از نوع «تری‌گلیسرید با زنجیره بلند» (long-chain triglycerides) است، ولی روغن نارگیل چربی‌هایی دارد که با نام «تری‌گلیسرید با زنجیره متوسط» (medium-chain triglycerides) شناخته می‌شوند. یعنی طول زنجیره‌ی این اسیدهای چرب از اکثر چربی‌های دیگر کوتاه‌تر است.

این نوع چربی‌ها پس از مصرف مستقیما به سمت کبد می‌روند. کبد این چربی‌ها را یا به عنوان یک منبع انرژی سریع استفاده یا آن‌ها را به نوعی از ترکیبات آلی به نام کتون‌ها (Ketone) تبدیل می‌کند.

کتون‌ها می‌توانند فواید بسیار مهمی برای مغز داشته باشند. محققان در حال تحقیق روی کتون‌ها به عنوان درمانی برای آلزایمر، صرع و دیگر بیماری‌ها هستند.
روغن نارگیل می‌تواند احساس گرسنگی را کاهش دهد و به شما کمک کند کمتر بخورید
یکی از خواص جالب اسیدهای چرب روغن نارگیل این است که می‌توانند احساس گرسنگی شما را کاهش دهند.

این ویژگی می‌تواند به دلیل نوع سوخت و ساز این چربی‌ها در بدن باشد؛ چرا که کتون‌ها می‌توانند اشتها را کم کنند.

عوارض روغن نارگیل

ممکن است برای قلب مضر باشد:

به گفته انجمن قلب آمریکا، خوردن چربی های اشباع شده کمتر و چربی های اشباع نشده بیشتر، بهترین راه برای جلوگیری از بیماری های قلبی است.روغن نارگیل که حاوی مقدار زیادی چربی های اشباع شده است، می تواند به سلامت قلب آسیب برساند.

یک گزارش نشان می دهد که روغن نارگیل حاوی چربی حتی بدتر از گوشت گاو یا کره است.

اسهال:

روغن نارگیل معمولا به صورت خوراکی برای مبارزه با عفونت باکتری های داخلی بدن مصرف می شود.این روند به از بین بردن باکتری ها می تواند منجر به عوارض جانبی کوتاه مدت شود، که یکی از آنها اسهال است.

برای به حداقل رساندن این علائم ابتدا باید روغن را در مقادیر کم مصرف کنید و به تدریج این میزان را افزایش دهید.

بروز آکنه:

این عوارض بیشتر برای افرادی است که دارای پوست بیش از حد چربی هستند.

اسید لائوریک موجود در نارگیل معمولا به کشتن باکتری هایی که موجب آکنه هستند کمک می کند، اما این در مورد پوست هایی است که خیلی چرب نمی باشند که در غیر این صورت حتما باعث ایجاد آکنه خواهد شد.

به جای اینکه از روغن نارگیل به عنوان روغن اصلی پوست استفاده کنید، سایر روغن ها را با هم ترکیب کنید تا نتیجه مورد نظر را به دست آورید.

درد روده:

کسانی که با فروکتوز مشکل دارند، بیشتر به این بیماری حساس می باشند.این اتفاق زمانی رخ می دهد که فرد مشکل جذب فروکتوز را داشته باشد و منجر به مسائل و مشکلات گوارشی می شود.

اگرچه روغن نارگیل حاوی فروکتوز نیست، اما شامل فروکتان هایی است که زنجیره کوچکی از فروکتوز می باشند و خود فروکتان ها هم باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شوند.

, , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
بهترین زمان مصرف داروهای گیاهی
نوشتهٔ بعدی
فواید و خواص گیاهان دارویی قابل پرورش در خانه

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست